1 Hak de ui en de knoflook fijn. Laat het spek in een pannetje z'n vet vrijgeven en stoof er de ui en knoflook in glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Meng de pijnboompitten er van het vuur door. Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
2 Kruid het vlees aan beide kanten met peper en zout. Verdeel het spinaziemengsel erover, vouw de boven- en onderkant over de vulling en rol elk lapje op. Maak vast met keukentouw.
3 Bak de rollades goudbruin in olie. Haal ze uit de pan. Roer de tomatenpuree door het braadvet en blus met de wijn en de fond. Leg de rollades weer in de pan, doe er de kruiden bij en laat ze ongeveer 1 uur zachtjes garen op middelhoog vuur.
4 Monteer de saus met boter of bind ze met sausbinder. Serveer de rollades in plakken gesneden, met de saus, groenten naar keuze en kroketjes.
Runderrollades met spinazie en spek is een recept van Libelle Lekker