Coquilles in de schelp met tijmvinaigrette

6
12 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Open de sint-jakobsschelpen door een scherp mes tussen de schelpen te steken en de spier door te snijden. Verwijder het buitenste randje en laat de witte coquille en de koraal in de schelp.
  • 2 Meng de olijfolie met het citroensap, de honing en de gedroogde tijm en roer tot een marinade.
  • 3 Lepel de marinade over de coquille, leg er een takje tijm bij, kruid met peper en grof zeezout. Leg de andere schelp er weer bovenop en gril de schelp 6 à 8 minuten op een half hoog vuur.

Coquilles in de schelp met tijmvinaigrette is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse rucolasalade met feta
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Griet met kruidenkorstje
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Coquilles met serranoham
Bekijk recept
Oosterse soep met coquille in 'n weckpotje
35 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Coquilles met asperge & babyspinazie
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde coquilles
20 min Voorgerecht
Bekijk recept