Zoek
Kalfsfilet met morieljes
6
55 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kalfsfilet
mosterd
1 zakje morieljes (diepgevroren)
5 dl volle room
2 el kalfsfond
0.5 glas wodka
2 uien (vers)
1 glas groentebouillon
peper
zout
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Bestrijk de kalfsfilet met mosterd en bak gedurende 45 minuten. Draai regelmatig om, zodat de kalfsfilet aan alle kanten bakt.
3
Spoel ondertussen de morieljes schoon, dep ze droog en drenk ze in de wodka.
4
Snijd de uien in stukjes en laat ze goudbruin kleuren in een pan.
5
Voeg de bouillon toe, wat peper, een scheutje wodka en laat inkoken. Voeg 1 à 2 eetlepels kalfsfond toe, de morieljes en de volle room.
6
Laat 2 minuten sudderen, breng verder op smaak met peper en zout.
7
Neem de kalfsfilet uit de oven, snijd in plakjes en verdeel over de borden.
Kalfsfilet met morieljes is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Risotto met morieljes en groene aspergepunten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsoester met doperwten ’hummus’
45 min-
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met sjalottenjus
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Suprême van kip met gele wijn en morieljes
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato II
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuse van kalfsfilet en kwartelei
10 min
Snack
Bekijk recept
Tajine van kalfsvlees met artisjokken en erwten
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraiseerde kalfsfilet met riesling
Bekijk recept