Aubergines gevuld met gehakt en aardappelplakjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Boen de aardappelen schoon en kook ze beetgaar. Snij ze in plakjes.
  • 2 Halveer de aubergines in de lengte en schep het vruchtvlees eruit.
  • 3 Pel en snipper de sjalot en de teentjes knoflook. Halveer het chilipepertje in de lengte, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper fijn.
  • 4 Meng het gehakt met de sjalot, de geperste knoflook, het chilipepertje, de tomaatjes en pijnboompitten. Vul de aubergines met het gehakt.
  • 5 Wentel de aardappelplakjes even door de geraspte parmezaan en steek ze dakpansgewijs en voor de helft in het gehakt. Zet een halfuurtje in de voorverwarmde oven.

Aubergines gevuld met gehakt en aardappelplakjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep met geroosterde aardappel
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelkipsalade met bietjes en sinaasappel
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept