1 Snij de chorizoworst in plakjes en de overige 25 gram in flinterdunne plakjes. Maak de groenten schoon en snij ze in blokjes.
2 Fruit de chorizoblokjes in wat olijfolie. Schenk door een zeef en bewaar de olie.
3 Fruit de ui en wortel in wat chorizo-olie. Voeg de chorizoblokjes weer toe, samen met de courgette. Pers er de knoflook bij en kruid met rozemarijn, peper en zout. Blus met de wijn en visbouillon. Laat garen tot het meeste vocht verdampt is.
4 Kruid de vis met peper en zout. Bak 'm goudbruin in wat van de chorizo-olie. Frituur de plakjes chorizo krokant in de rest van de olie.
5 Verdeel de vis en de groentesalsa over voorverwarmde borden en werk af met chorizochips. Lekker met een schepje kant-en-klare tomatentapenade en puree of bruin brood.
Zeebaars met groentesalsa is een recept van Libelle Lekker