Risotto alle milanese

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een bodempje olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en fruit de ui. Voeg de rijstkorrels toe, laat even meestoven met de ui en blus met het glas wijn.
  • 2 Strooi de saffraan erbij en giet er zoveel bouillon bij dat de rijst helemaal onder staat. Laat op een zacht vuur inkoken en roer af en toe. Voeg opnieuw enkele pollepels bouillon toe en wacht tot de rijst het vocht volledig heeft geabsorbeerd. Werk zo verder tot alle bouillon op is. Vanaf het moment waarop de bouillon begint te koken duurt het 15 tot 17 minuten voor de risotto gaar is. Blijf regelmatig roeren.
  • 3 Haal van het vuur en laat de boter en Parmezaanse kaas smelten in de risotto.

Risotto alle milanese is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto alla milanese
Bijgerecht
Bekijk recept
Risotto
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept