1 Blancheer de tuinbonen kort in gezouten water, laat ze schrikken onder koud water en druk ze uit de velletjes.
2 Schil de asperges. kook fo stoom ze beetgaar (± 8 minuten)
3 Pel en snipper de sjalot. Fruit hem in olijfolie. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Blus met de wijn en roer met een houten lepel tot de korrels al het vocht hebben opgenomen.
4 Schenk 1 pollepel hete bouillon over de rijst. Roer opnieuw, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Werk zo verder tot de bouillon opgebruikt is (dat duurt ongeveer 15 à 20 minuten).
5 Laat 30 g boter smelten. Wentel er de asperges door. Schep de asperges, de tuinbonen, 20 g boter en de parmezaan door de risotto en breng op smaak met peper en zout.
6 Bak de lamskoteletjes in wat boter.
Lamskoteletjes met risotto asperges is een recept van Libelle Lekker