1 Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg de konijnenschouders erin. Zet ten minste 1 nacht koel weg.
2 Verwarm de oven voor op 100°C. Haal het konijn uit de marinade en doe het in een ovenschaal. Smelt het ganzenvet en schenk het erbij. Zet de schaal 1 uur in de voorverwarmde oven tot het vlees bijna loskomt van het bot.
3 Zeef de marinade en fruit de stukjes groente even in een beetje boter. Voeg het marinadevocht en de kippenbouillon toe en laat minstens ½ uur inkoken tot sausdikte. Zeef en bind tot een gladde saus.
4 Neem het konijn uit de ovenschaal en kruid met peper en zout. Bak het vlees nog even aan in een grillpan. Rooster de amandelen.
5 Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en serveer met de gekonfijte konijnenschouder, een handvol jonge spinazie, de geroosterde amandelen, enkele druppels arganolie en bieslook.
Penne met gekonfijte konijnenschouder is een recept van Libelle Lekker