Gegrilde koteletjes met aubergine

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aubergine, snij in plakken en bestrooi met zout. Laat 15 minuten trekken.
  • 2 Snipper de sjalot en knoflook fijn en stoof glazig. Voeg de tomatenpuree toe samen met de venkelzaadjes, de chilipeper, de honing, de tabasco, de limoensap en 200 ml water. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten inkoken op middelhoog vuur. Laat daarna afkoelen.
  • 3 Verwarm een grillpan. Bestrijk de koteletjes met olijfolie en gril ze goudbruin. Keer regelmatig om en bestrijk met saus.
  • 4 Dep de aubergine droog en besprenkel met olie. Kruid met peper en gril goudbruin.
  • 5 Verdeel de koteletjes en aubergine over de borden en serveer. Lekker met stokbrood.

Gegrilde koteletjes met aubergine is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept