1 Snij de kip in stukjes, kruid ze met vijfkruidenpoeder, peper en zout.
2 Snij de courgette in fijne reepjes. Halveer de maïskolfjes. Snij de chilipeper - zonder de zaadjes - in ringetjes. Pers de limoen uit. Rasp de gember.
3 Breng 1 l water aan de kook en los er de blokjes bouillon in op.
4 Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Spoel de limoen met heet water. Rasp de schil. Pers de vrucht uit. Schil de gember en hak hem fijn.
5 Verhit 3 el olie en sesamolie in de wok en roerbak er de gember en de wortelen 5 minuten in. Breng op smaak met chilipoeder en sojasaus. Haal de groenten uit de wok. Trek de korianderblaadjes van de takjes en schep ze erdoor.
6 Laat in een wokpan wat arachideolie en de sesamolie goed heet worden. Roerbak er de kip in.
7 Doe het limoensap, de peultjes, courgette, maïs, chili en gember bij de bouillon en laat enkele minuten koken. Breng op smaak met sojasaus.
8 Verdeel de kip over de borden en schenk er de soep over. Werk af met koriander en de sesamzaadjes.
Oosterse kippensoep met baby-maiskolfjes is een recept van Libelle Lekker