Gewokte bloemkool met rundvlees en wortel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes en halveer de bloemkoolroosjes eventueel overlangs. Snij de biefstuk in dunne reepjes. Rasp de wortelen en snij ze in staafjes. Schil de gember en snij hem in fijne sliertjes.
  • 2 Blancheer de bloemkoolroosjes 3 tot 4 minuten in kokend gezouten water. Giet af en spoel de bloemkool meteen met koud water. Laat goed uitlekken.
  • 3 Verhit een likje olie in de wok en roerbak het rundvlees kort op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en zet even opzij.
  • 4 Doe de bloemkoolroosjes in de wok, voeg eventueel nog wat olie toe, roerbak ze kort. Voeg de worteltjes en de gember toe, bak ze nog even mee.
  • 5 Schep het vlees weer in de pan. Breng op smaak met oestersaus, rijstazijn, peper en zout. Warm nog even door. Verdeel het gerecht over warme borden. Werk af met verse koriander en serveer.

Gewokte bloemkool met rundvlees en wortel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige spitskoolsoep met zalm
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskoolschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept