Zoek
Bloemkoolgratin met nootmuskaat
4
55 min
Libelle Lekker
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 bloemkool
200 ml room
100 ml melk
2 eieren
100 g emmentaler (geraspt)
2 sneetjes wit brood
boter
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een ovenschaal in met boter. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Snij de korst van het witbrood.
2
Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in kokend gezouten water. Spoel ze meteen met koud water en laat uitlekken. Schep ze in de ovenschaal.
3
Roer de room glad met de melk, de eieren en de geraspte kaas, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet het mengsel over de bloemkoolroosjes.
4
Snij het brood in kleine blokjes, strooi ze over de bloemkool. Zet 25 tot 30 minuten in de oven en serveer.
Bloemkoolgratin met nootmuskaat is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gesmoord varkensvlees
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kip
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kinderkaasfondue met ananas
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin blauwaderkaas
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Broccoli-bloemkoolgratin
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin met puree en gehakt
Hoofdgerecht
Bekijk recept