1 Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de suiker en de boter witromig tot een botercrème.Meng er dan een voor een de eieren door.
2 Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda.Voeg er de botercrème en de cranberries aan toe.
3 Zet 12 papieren vormpjes op een bakplaat. Vul de vormpjes voor de helft met beslag en zet ze 25 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
4 Voor het eiwitglazuur: klop de bloemsuiker, het eiwit en het citroensap tot een stevige massa. Roer er de groene voedingskleurstof door. Voeg naar wens extra eiwit of bloemsuiker toe als het glazuur te hard of te zacht is. Dek het glazuur af met een vochtige doek als je het niet onmiddellijk gebruikt.
5 Voor de afwerking: rol de groene marsepein uit en rol er lange ronde slierten van. Steek een paar klimopblaadjes uit het uitgerolde marsepein. Rol ook de rode marsepein uit en steek er kleine hartjes uit.
6 Doe het eiwitglazuur in een spuitzak, met grote gekartelde spuitmond en spuit een grote toef op de cupcake. Drapeer de sliert over het glazuur en werk af met klimopblaadjes. Eindig met een hartje.
Cranberrycupcake met marsepeinen hartje is een recept van Libelle Lekker