1 Vet een ovenschotel in met olijfolie. Leg er de rode-poonfilets in met het vel naar boven. Sprenkel er nog wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
2 Kook de tagliatelle beetgaar in kokend gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Fruit de sjalotjes in een pan met wat boter. Voeg de champignons toe. Blus met de Noilly Prat, witte wijn en visfumet, laat inkoken. Voeg de room toe. Bind met een beetje maïszetmeel of roux en roer er nog een klontje boter door. Kruid met peper, zout en citroensap naar smaak.
4 Zet de rode poon 5 minuten onder de grill. Meng de geraspte citroenschil en nog wat olijfolie door de tagliatelle. Serveer de pasta met de gegrilde rode poon, en werk af met de saus, garnalen, blokjes tomaat en een takje dille.
Pasta met in de oven gegrilde rode poon is een recept van Libelle Lekker