Rode poon met wortel-saffraanpuree en mosterdsausje

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de worteltjes schoon. Schil de aardappelen. Snij aardappelen en worteltjes in gelijke stukjes. Kook ze gaar in de groentebouillon met de saffraandraadjes. Giet het kookvocht af en pureer ze héél fijn met wat room. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Maak enkele insnijdingen in het vel van de visfilets, zo gaan ze minder krullen in de pan. Verhit een pan met wat boter. Bak er de visfilets 2 minuten aan elke kant, eerst op de velkant, daarna op de andere kant. Kruid met peper en zout. Haal de visfilets uit de pan en hou ze warm in de oven.
  • 3 Blus de pan met de visfond, roer het aanbaksel los, voeg de mosterd en de room toe en laat even inkoken.
  • 4 Serveer de gebakken poonfilets met de wortelpuree en de saus en werk af met een plukje kervel. Lekker met fijne boontjes!

Rode poon met wortel-saffraanpuree en mosterdsausje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-pizza royale
2 uur-
Bekijk recept
Haringtartaar met appel en Apfelkorn
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet van melkvarken in honing mosterdsausje
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept