1 Rasp de schil van de halve citroen en pers deze uit. Hak de bieslook en dille. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Hak de peterselie grof.
2 Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water, giet af en laat even uitdampen. Stamp ze fijn. Maak de puree aan met een scheutje melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de gehakte peterselie door.
3 Breng de room aan de kook in een pannetje. Voeg er de mierikswortel en de geraspte citroenschil aan toe en laat inkoken tot sausdikte. Kruid met peper en zout
4 Gril de zalmfilets in 3 minuten aan elke kant in een hete grilpan. Kruid ze met peper en zout. Spoel de trosjes kerstomaat (haal ze niet van de takjes), dep droof en leg ze een minuutje mee in de grillpan zodat ze warm worden maar net niet openbarsten.
5 Roer net voor het serveren het citroensap en de gehakte kruiden door de saus
6 Serveer de vis met de peterseliepuree, gegrilde tomaten en dillesaus. Bestrooi er wat extra gehakte dille bij en geef er een partje citroen bij.
Gegrilde zalm met dillesaus is een recept van Libelle Lekker