Pannenkoeken met appel

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Splits de eieren. Spoel en droog de appelen. Verwijder met een appelboor klokhuis en pitten. Snij de appels in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  • 2 Vermeng de bloem met een snuifje zout. Doe er de eidooiers bij. Roer stevig om. Voeg er in een straaltje de melk aan toe en roer tot een glad beslag. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 3 Klop de eiwitten stijf. Spatel ze luchtig door het beslag.
  • 4 Laat een nootje boter smelten en goed heet worden in een koekenpan. Schep er met een kleine pollepel een portie beslag in. Laat een halve minuut bakken.
  • 5 Leg er een paar appelplakjes bij. Bestrooi ze met wat suiker. Laat nog anderhalve minuut verder bakken, of tot de pannenkoek stevig is.
  • 6 Laat de pannenkoek op een bord glijden en dan, omgekeerd, weer in de pan. Laat ook de andere kant goudbruin bakken.

Pannenkoeken met appel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Smurfenpannenkoekjes met blauwe bessen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Pannenkoekrolletjes uit de oven
Bekijk recept