1 Snij de kool in reepjes. Boen de sinaasappel goed schoon.
2 Blancheer de kool enkele minuten in gezouten water. Giet af, spoel onder ijskoud water en laat goed uitlekken.
3 Rasp met een zesteur enkele reepjes van de sinaasappel voor de garnering. Schil ze dan verder tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit. Vang uitlopend sap op.
4 Kruid het vlees met roze en zwarte peper en grof zeezout. Verhit de olie in een braadpan en schroei het vlees rondom dicht. Neem de medaillons uit de pan en zet even apart.
5 Blus de braadpan met het sinaasappelsap en de fond. Laat dit inkoken. Roer er de groene peper en room door. Breng op smaak met zout. Leg het vlees in de saus en laat 6 à 8 minuten heel zachtjes verder garen.
6 Verdeel alles over de borden en garneer met de sinaasappelschilletjes.
Kalfsmedaillon met Chinese kool en sinaasappel is een recept van Libelle Lekker