Salade van boerenkool met pijnboompitten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Snij de boerenkool in stukjes. Blancheer ze 3 minuten in lichtgezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Halveer de paprika’s, verwijder zaadlijsten en zaadjes. Leg ze onder de grill tot de schil begint te blazen. Laat ze afkoelen in een plastic zakje. Pel ze en snij ze in blokjes.
  • 2 Dressing: Vermeng de azijn en de olie. Doe er de eierdooiers bij. Klop stevig op. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • 3 Vermeng de kool en de paprika’s in een grote slakom. Besprenkel met de notendressing.
  • 4 Rooster de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze afkoelen op keukenpapier. Hak ze grof.
  • 5 Strooi ze over de salade. Serveer op kamertemperatuur.

Salade van boerenkool met pijnboompitten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept