1Voorbereiding : Pel de knoflook en snipper fijn. Vermeng met de olijfolie, de ketchup, de azijn en suiker. Bestrijk er de ribbetjes mee. Zet 2 uur afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200° C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
2 Leg de gemarineerde ribbetjes in een ingevette braadslee. Zet ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
3 Laat de boter smelten. Strooi er de bloem bij. Roer glad en laat een beetje opdrogen op een zacht vuur. Giet er in een straaltje de melk bij. Roer voortdurend. Laat de saus 5 minuten zacht doorkoken, blijf roeren. Strooi, van het vuur af, de kaas bij de saus. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid de saus naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
4 Doe de bloemkool in een ovenschaal. Lepel er de kaassaus over. Zet 3 minuten onder de hete grill.
Bloemkool met kaassaus en ribbetjes is een recept van Libelle Lekker