1Voorbereiding : Week het broodkruim 5 minuten in een kopje water. Knijp het uit en vermeng het met het gehakt en de eieren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Maak nootgrote balletjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af. Verwarm de grill voor.
2 Bak de gehaktballetjes goudbruin in een mengsel van boter en olie.
3 Doe de aardappelen, de bloemkool en de balletjes in laagjes in een diepe ovenschaal.
4 Laat 30 g boter smelten. Strooi er de bloem bij. Roer glad en laat een beetje opdrogen op een zacht vuur. Leng in een straaltje aan met de melk. Roer voortdurend. Laat de saus 5 minuten zacht doorkoken, blijf roeren. Breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
5 Lepel de bechamelsaus op de balletjes. Bestrooi met de kaas. Zet 5 minuten onder de hete grill.
Gratin van bloemkool, aardappel en gehaktballetjes is een recept van Libelle Lekker