Gratin van bloemkool, aardappel en gehaktballetjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Week het broodkruim 5 minuten in een kopje water. Knijp het uit en vermeng het met het gehakt en de eieren. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Maak nootgrote balletjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af. Verwarm de grill voor.
  • 2 Bak de gehaktballetjes goudbruin in een mengsel van boter en olie.
  • 3 Doe de aardappelen, de bloemkool en de balletjes in laagjes in een diepe ovenschaal.
  • 4 Laat 30 g boter smelten. Strooi er de bloem bij. Roer glad en laat een beetje opdrogen op een zacht vuur. Leng in een straaltje aan met de melk. Roer voortdurend. Laat de saus 5 minuten zacht doorkoken, blijf roeren. Breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • 5 Lepel de bechamelsaus op de balletjes. Bestrooi met de kaas. Zet 5 minuten onder de hete grill.

Gratin van bloemkool, aardappel en gehaktballetjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept