Maaltijdsoep met boerenkool

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Prik de kruidnagels in de ongepelde ui. Pel de knoflook. Breng 2 liter water aan de kook. Doe er het hammetje, de ui, de knoflook en de ui met de kruidnagels bij. Laat 2 uur zacht koken onder deksel. Maak de groenten schoon. Schaaf de kool fijn. Snij de prei in ringetjes, de selder in boogjes, de wortelen in plakjes, de aardappelen en de rapen in stukjes.
  • 2 Zeef de bouillon. Blancheer de koolsnippers 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water.
  • 3 Stoof de andere groenten aan in een nootje boter. Giet er de gezeefde bouillon bij. Voeg er de kool aan toe. Laat 15 minuten zacht koken onder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Snij het hammetje in plakjes. Doe het weer bij de soep. Laat nog even doorwarmen. Serveer goed heet.

Maaltijdsoep met boerenkool is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aard­ap­pel­prei­soep met zalm­bal­le­tjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep van geroosterde puntpaprika met groentechips
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep van savooiekool
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept