Reerug met cantharellen en blauwe bessen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalot en de knoflook. Snipper de sjalot. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze eventueel kleiner. Spoel de bessen. Hak de peterselie.
  • 2 Kruid de reefilet met peper en zout. Braad hem rondom aan in een pan met een nootje boter. Doe over in een ovenschaal en zet 15 tot 20 minuten (of naar smaak) in de oven.
  • 3 Stoof de sjalot aan in het braadvet. Blus met de rode wijn en de wildfond. Voeg de rozemarijn en de tijm toe, laat 15 minuten inkoken.
  • 4 Klop de bloem met de melk, de eieren en een snuifje zout tot een glad beslag. Bak er in een scheutje olie dunne flensjes van. Laat even afkoelen en snij de flensjes in repen.
  • 5 Haal het vlees uit de oven en laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 6 Bak de cantharellen in een likje olie. Voeg de peterselie toe, pers er de knoflook bij. Kruid met peper en zout.
  • 7 Zeef de rode wijnsaus (bind ze eventueel lichtjes met maïszetmeel). Voeg de bessen toe, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de flensjes over warme borden. Snij de reefilet in 4 mooie stukken, leg ze op de flensjes. Serveer met de paddenstoelen en de bessensaus.

Reerug met cantharellen en blauwe bessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Medaillons van Reerug
0 min
Bekijk recept
Reerug (De Saus Ervoor)
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Reerug In Karnemelkmarinade
30-60 min -
Bekijk recept
Reerug Met Gevulde Appels
Langer dan 1 uur - Bijgerecht
Bekijk recept