1 Verwarm de oven voor op 200°C. Omwikkel de aubergines met aluminiumfolie en leg ze 30 minuten in de oven. Laat wat afkoelen.
2 Verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Schep het vruchtvlees uit de aubergines en pureer het. Kruid met peper en zout.
3 Snij de vijgen in stukjes en doe ze samen met de steranijs, het kaneelstokje en 2 à 3 el water in een pannetje. Laat ze zachtjes tot moes koken.
4 Snij de kipfilets open en vul ze met de vijgencompote. Rol op en bind vast met keukentouw.
5 Wentel ze door de bloem, dan door het ei en tot slot door paneermeel. Bak ze rondom aan in olie. Leg ze in een ovenschaal en zet 20 minuten in de oven.
6 Bak de pompoenblokjes in olie. Kruid ze met peper en zout.
7 Snij de kiprolletjes in plakken en serveer ze met de auberginepuree en de blokjes pompoen.