1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de vissen met peper en zout, en stop er citroenschijfjes in. Besprenkel met olijfolie en zet 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.
2 Bestrijk 1 vel filodeeg met olie, leg er het tweede op, bestrijk weer met olie en bestrooi met maanzaad en zeezout. Verdeel in 8 rechthoeken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet 5 minuten in de oven. Laat afkoelen.
3 Snij de selder in boogjes en meng met de eieren, kappertjes, room, zalmeitjes en het citroensap. Kruid met peper en zout.
4 Verwijder graat en vel van de vis en trek ‘m in stukjes. Leg op elk bord een filokrokantje, verdeel er eiersaus en forel over en leg er een krokantje schuin bovenop. Serveer de millefeuilles met waterkers en eventueel wat vinaigrette.
Millefeuille van filodeeg met forel is een recept van Libelle Lekker