Griet met wortel-saffraanpuree

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortels en de aardappelen. Snij ze in stukjes en kook ze samen beetgaar in de groentebouillon met de saffraan. Giet af en pureer met de room. Kruid met peper en zout.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180° C. Zet er meteen de ovenschaal voor de vis in, zodat die mee verwarmt.
  • 3 Bak de vis 3 minuten aan elke kant, in boter. Kruid met peper en zout. Schep ‘m in de ovenschaal en zet nog 5 minuten in de oven.
  • 4 Blus de braadpan met de visfond. Roer er de mosterd en de room door. Laat inkoken tot sausdikte.
  • 5 Serveer de vis met de mosterdsaus en de wortelpuree. Werk af met wat kervel. Lekker met kroketjes.

Griet met wortel-saffraanpuree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zeebarbeel met saffraanpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode poon met wortel-saffraanpuree en mosterdsausje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saltimbocca van griet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze
0 min
Bekijk recept
Verpakte griet
0 min
Bekijk recept
Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie
0 min
Bekijk recept