Dimsum met kreeft

8
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de mergpijpjes 1 nacht in koud water. Pocheer ze 5 minuten in kokend water met peper, laurier en een snuifje zout. Laat uitlekken. Lepel het merg eruit.
  • 2 Fruit de schoongemaakte en grof gesneden bouillongroenten in maïsolie. Kruid met peper en zout. Zet onder water met de kreeft. Kook 4 minuten. Snij de kreeft doormidden en haal het vlees uit de kreeftenschalen. Snij in stukjes en meng met het merg.
  • 3 Bestrijk de rijstvellen met water en schep op elk vel een beetje vulling. Knijp dicht. Vet een stoommandje in met olie en zet er de beursjes in. Stoom ze gaar in 5 minuten.
  • 4 Doe de kreeftenschalen bij de bouillon en laat inkoken. Zeef. Schuim op met de staafmixer. Verdeel het schuim over de borden en zet er de beursjes in. Werk af met gesnipperde lente-ui.

Dimsum met kreeft is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Moshik Roths gestoomde dimsums gevuld met groentegehakt
30 min Snack
Bekijk recept
Dim Sum van Jenny
45 min-
Bekijk recept
Siu Mai dimsum
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Dimsum Loempiarolletjes
0-10 min -
Bekijk recept