Iberisch varkenshaasje met pastinaak-pompoengratin

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Breng de room met 1 gesnipperde sjalot tot het kookpunt. Zeef.
  • 2 Schik laagjes pastinaak en pompoen in 4 ingevette ovenschaaltjes. Bestrooi met gruyère. Overgiet met de room en zet 45 à 50 minuten in de oven.
  • 3 Korst het vlees aan in boter. Leg het in een ovenschaal en laat 15 tot 20 minuten garen in de oven. Laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
  • 4 Pel en snipper de overige sjalot en knoflook. Stoof ze in boter. Voeg tijm, laurier en balsamico toe. Laat verdampen. Doe er de wijn bij en laat tot 1/3 inkoken. Voeg de fond toe en laat inkoken tot sausdikte. Zeef, en klop er de boter door.
  • 5 Serveer het varkenshaasje met de gratin en de saus.

Iberisch varkenshaasje met pastinaak-pompoengratin is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Oudjaarrecept Gebraden Bressekip Met Salie, Gratin Van Pompoen Met Vanille
30-60 min -
Bekijk recept

Gevulde kipfilet met Iberisch spek
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept