1 Schil de aardappelen, snij ze doormidden en kook ze 10 minuten, samen met de saffraan. Verwarm de oven voor op 225°C.
2 Kruid de kuikens met peper en zout. Bestrijk ze met olie en leg er het spek op. Zet 40 minuten in de oven. Hou warm in aluminiumfolie. Bewaar het vet.
3 Meng de aardappelen met peper, zout en 2 el olie. Zet ze de laatste 30 min. bij de kuikens in de oven. Schep af en toe om.
4 Kook de spruiten en wortelen in wat water met boter en het bouillonblokje. Laat 10 minuten garen onder deksel. Doe er de erwtjes bij en laat nog 5 minuten garen.
5 Verwarm het braadvet en roer er 1 el bloem door. Doe er de fond bij en laat inkoken. Kruid met peper en zout. Serveer de kuikens met de groenten, de aardappeltjes en de saus.
Kerstkuiken met saffraanaardappeltjes is een recept van Libelle Lekker