1 Verwarm de oven voor op 175°C. Kruid het gebraad met peper en zout. Bak het rondom in boter. Verwarm de honing, mosterd, azijn en sojasaus. Bestrijk er het gebraad mee. Zet het 40 à 45 minuten in de oven en bestrijk om het kwartier met het glazuur.
2 Schil de peertjes, snij ze in kwarten en besprenkel ze meteen met citroensap.
3 Doe de wijn in een pannetje met de suiker, kaneel en de opengesneden vanille. Doe er de peertjes bij. Kook ze zachtjes beetgaar. Haal ze uit de pan. Laat de siroop indikken.
4 Doe de cranberry’s erbij en laat nog 5 minuten sudderen. Haal van het vuur. Doe de peertjes er weer bij en laat afkoelen.
5 Haal het gebraad uit de oven en laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het in plakjes en serveer het met de peertjes en plukjes kervel. Lekker met kroketjes.
Kalkoengebraad met gepocheerde peertjes is een recept van Libelle Lekker