Rollade van buikspek

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster het venkelzaad en de peperbolletjes en stamp ze fijn met wat grof zeezout, 3 tenen knoflook en de helft van de tijm. Meng met 2 el olijfolie.
  • 2 Wrijf het spek aan de binnenkant in met het tijmmengsel. Strooi er de rest van de tijm over. Rol op en bind strak dicht. Leg 1 nacht in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf het vlees in met 1 el olijfolie en flink wat zeezout. Zet 30 minuten in de oven. Pers er de citroenen over en laat nog 2 uur garen op 180°C. Haal uit de oven en laat 20 minuten rusten, verpakt in aluminiumfolie.
  • 4 Schil de groenten, snij ze in stukken. Meng ze met 2 el olie, peper en zout. Doe ze in een ovenschaal met 3 ongepelde teentjes knoflook en 3 takjes tijm. Zet ze de laatste 20 min. mee in de oven. Laat ze erin staan tot je het vlees aansnijdt (40 minuten).

Rollade van buikspek is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Babi pangang à la Jansen
2 uur-
Bekijk recept
Char Siu (rood Chinees buikspek)
2 uur-
Bekijk recept
Langzaamgegaard five spice buikspek
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Buikspek met salade van jonge groenten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept