2 Snij de vetlaag op de velkant van de eend kruiselings in tot op het vlees. Leg beide filets met de velkant naar beneden in een droge pan met antiaanbaklaag. Bak een minuut of 4 (het vet smelt uit) en draai het vlees om. Laat nog twee minuutjes verder bakken.
3 Bestrijk de eendenborst met honing en kruid met peper en zout. Leg ze in een braadslede en zet 20 minuten in de oven. Haal het vlees uit de braadslede, verpak het in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
4 Verwarm het sinaasappelsap in een pannetje. Voeg er de braadjus van de eendenborst en de geraspte sinaasappelschil aan toe. Haal de zaadjes uit het pepertje en snij het in fijne reepjes. Doe het bij het sinaasappelsap in de pan. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en bind de saus indien nodig met wat maïszetmeel, losgeroerd in een beetje water.
5 Snij de eendenborst in plakken. Serveer ze met de sinaasappeljus. Werk af met koriander en een plakje sinaasappel. Lekker met kroketjes.
Eendenborstfilet met sinaasappelsaus is een recept van Libelle Lekker