Aardappelsoufflé

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen. Kook ze in een pan met lichtgezouten water gaar. Giet af en laat even uitdampen, tot de aardappelen goed droog zijn. Draai ze door de passe-vite, zodat je een puree zonder klontjes krijgt.
  • 2 Roer de eidooiers, de gesmolten boter en de melk door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout, en laat de puree afkoelen.
  • 3 Klop de eiwitten goed stijf met een snuifje zout. Spatel ze daarna voorzichtig door de koude puree.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet ovenvaste schaaltjes in met boter. Schep de puree in een spuitzak en vul de schaaltjes tot ongeveer 2 cm onder de rand. Zet ze op een bakplaat en prik in elk schaaltje een takje rozemarijn.
  • 5 Bak de soufflés 25 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en gerezen zijn. Serveer meteen. Lekker bij kip of gebraad.

Aardappelsoufflé is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelsouffle met pancetta en parmezaan
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsouffle Met Gepocheerde Peertjes
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Hongarije: Aardappelsouffle
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Aardappelsouffle met pancetta en parmezaan
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsouffle Met Gepocheerde Peertjes
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Hongarije: Aardappelsouffle
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept