1 Schil de aardappelen. Kook ze in een pan met lichtgezouten water gaar. Giet af en laat even uitdampen, tot de aardappelen goed droog zijn. Draai ze door de passe-vite, zodat je een puree zonder klontjes krijgt.
2 Roer de eidooiers, de gesmolten boter en de melk door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout, en laat de puree afkoelen.
3 Klop de eiwitten goed stijf met een snuifje zout. Spatel ze daarna voorzichtig door de koude puree.
4 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet ovenvaste schaaltjes in met boter. Schep de puree in een spuitzak en vul de schaaltjes tot ongeveer 2 cm onder de rand. Zet ze op een bakplaat en prik in elk schaaltje een takje rozemarijn.
5 Bak de soufflés 25 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin en gerezen zijn. Serveer meteen. Lekker bij kip of gebraad.