Sint-jakobsvruchten met witloof

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het witloof in lange repen. Snipper de sjalot. Trek met een zesteur fijne schilletjes van de sinaasappel, pers het sap.
  • 2 Verhit 2 el olijfolie in een wok. Fruit de sjalot en de gember. Voeg het witloof en de sinaasappelschil toe en roerbak even. Blus met het sinaasappelsap, de honing en de sojasaus. Roerbak tot het witloof beetgaar is en het meeste vocht verdampt. Breng op smaak met peper en zout
  • 3 Dep de sint-jakobsvruchten droog en bak ze langs beide kanten in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • 4 Verdeel het witloof over 4 borden en leg er telkens 3 sint-jakobsvruchten op. Garneer met koriander.

Sint-jakobsvruchten met witloof is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept