1 Schil de aardappelen en snij ze in de lengte doormidden. Doe ze in een pan en zet onder water. Voeg een snuifje zout toe en laat op een zacht vuurtje 25 minuten koken, tot ze goed gaar zijn.
2 Snij de prei in ringen van 1 cm dikte. Smelt een beetje boter in een braadpan (op laag vuur) en voeg er de prei en 200 ml water aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat 20 minuten zachtjes garen zonder deksel.
3 Snij het spek in reepjes en laat ze kleuren in een pan zonder vetstof.
4 Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen. Meng er de prei mét het stoofvocht en het spek door en stamp fijn. Roer er nog een flinke klont boter door.
5 Bak de steaks naar smaak in boter en serveer ze met de stoemp.
Preistoemp met paardensteak is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
tartaar van paardenvlees met tandoori-aardappelsch