1 Snij de pompoen in blokjes. Doe ze in een pan met wat water, een snuifje saffraan, peper en zout, en kook ze gaar. Giet af en laat even uitdampen. Pureer.
2 Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water met wat nootmuskaat. Giet af en laat uitdampen. Stamp fijn.
3 Snij de kool in reepjes en kook ze beetgaar. Giet af, laat schrikken en uitlekken.
4 Meng de pompoenpuree met de aardappelen en een klontje boter. Roer er de spitskool door en kruid met peper en zout.
5 Hak de sjalotten voor de saus. Laat ze met de wijn, visfumet en room inkoken tot de gewenste dikte. Hak 4 blaadjes salie en meng met de saus. Klop er de boter door en breng op smaak met peper en zout.
6 Gril de vis gaar en kruid met peper en zout. Serveer met de stoemp, de saliesaus, een stukje citroen en een blaadje salie.
Stoemp van pompoen en spitskool met gegrilde meerval is een recept van Libelle Lekker