Gevulde kip met druiven

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Week de rozijnen in 150 ml witte wijn. Spoel 2/3 van de druiven, laat goed uitlekken en halveer ze. Spoel de rozemarijn en schud goed droog, ris de naaldjes van de takjes.
  • 2 Pel de ui en 3 teentjes knoflook, snipper ze fijn. Fruit ze glazig in 2 el olijfolie. Doe er de gehalveerde druiven en de uitgelekte rozijnen bij, bak ze nog even mee. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
  • 3 Spoel de kippen en dep ze droog. Kruid van binnen en van buiten met peper, zout en rozemarijn. Vul ze met het druivenmengsel, bind ze dicht met keukentouw. Wikkel rond elke kip 3 plakjes bacon. Bak de kippen in een braadpan in de rest van de olie rondom bruin.
  • 4 Halveer de rest van de knoflook en laat heel kort meekleuren. Blus met de resterende witte wijn.
  • 5 Laat de kip 1 uur verder garen in de oven. Halveer de kippen en werk af met de rest van de druiven.

Gevulde kip met druiven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept