1 Verwarm de oven voor op 200°C. Week de rozijnen in 150 ml witte wijn. Spoel 2/3 van de druiven, laat goed uitlekken en halveer ze. Spoel de rozemarijn en schud goed droog, ris de naaldjes van de takjes.
2 Pel de ui en 3 teentjes knoflook, snipper ze fijn. Fruit ze glazig in 2 el olijfolie. Doe er de gehalveerde druiven en de uitgelekte rozijnen bij, bak ze nog even mee. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
3 Spoel de kippen en dep ze droog. Kruid van binnen en van buiten met peper, zout en rozemarijn. Vul ze met het druivenmengsel, bind ze dicht met keukentouw. Wikkel rond elke kip 3 plakjes bacon. Bak de kippen in een braadpan in de rest van de olie rondom bruin.
4 Halveer de rest van de knoflook en laat heel kort meekleuren. Blus met de resterende witte wijn.
5 Laat de kip 1 uur verder garen in de oven. Halveer de kippen en werk af met de rest van de druiven.
Gevulde kip met druiven is een recept van Libelle Lekker