Oosterse forel in papillot

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de peultjes schoon, halveer ze. Spoel de lente-uitjes. Snij het groen in reepjes, snij het wit in ringen. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes. Maak de selder schoon en snij hem eveneens in staafjes. Blancheer alle groenten samen 1 minuut in kokend gezouten water. Verfris onder koud water, laat uitlekken.
  • 2 Maak het citroengras schoon en snipper de kern fijn. Snipper de knoflook. Stamp het chilipepertje fijn in de vijzel. Verhit 7 el olie in een pan. Doe er de chilipeper, het citroengras en de knoflook bij. Zet het vuur laag en laat 5 minuten smoren. Blus met het limoensap, de sojasaus en de sherry.
  • 3 Snij 8 grote vellen bakpapier, leg ze telkens per 2 op elkaar. Bestrijk ze met de rest van de olie. Vul de forellen met 4/5 van het groentemengsel. Leg ze op het bakpapier en schep er de rest van de groenten bovenop. Besprenkel met de soja-limoensaus.
  • 4 Vouw de papillotten stevig dicht en leg ze 30 minuten op een bakplaat in de oven. Leg de papillotten op borden en maak ze aan tafel open.

Oosterse forel in papillot is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papillot van dorade op Thaise wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Staartvis in papillot
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm in papillot à la caprese
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept