1 Maak de venkel schoon, snij hem in kwarten en verwijder het harde gedeelte. Rasp grof. Laat de erwten ontdooien. Snipper de knoflook en de sjalot. Spoel het basilicum en schud droog. Snij de blaadjes in reepjes.
2 Fruit de sjalot en de knoflook glazig in olijfolie. Doe er de rijst bij en roer tot de korrels glanzen. Blus met de witte wijn en breng op middelhoog vuur al roerend aan de kook. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer tot het vocht opgenomen is. Doe er opnieuw bouillon bij, en ga zo door tot de rijst beetgaar is (ongeveer 20 minuten).
3 Meng de erwten, de garnalen en de venkel door de rijst. Warm nog 5 minuten door. Roer ten slotte de parmezaan, het basilicum en de room door de risotto.
4 Schep de risotto in voorverwarmde borden en werk af met een takje dille.
Risotto met venkel, erwtjes en garnalen is een recept van Libelle Lekker