Zoek
Gebakken rogvleugel met zuiderse puree
4
40 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 rogvleugels
800 g bloemig kokende aardappelen
100 g zongedroogde tomaten
100 g zwarte olijven (zonder pit)
4 el kappertjes
8 ansjovisfilets (gezouten)
4 takjes troskerstomaten
1 el oregano (gehakt)
olijfolie
peper
zout
boter
Bereiding
1
Verwarm de oven op 200°C.
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
3
Snij de zongedroogde tomaatjes, de olijven en de ansjovisfilets in stukjes. Meng ze met de kappertjes.
4
Pureer de aardappelen en schep er het mengsel door. Voeg olijfolie bij tot een romige puree. Kruid met peper en zout.
5
Doe de trostomaatjes in een ovenschaal en lepel er olijfolie over. Bestrooi ze met oregano en kruid ze met peper en zout. Zet 10 minuten in de oven.
6
Bak de rog in ruim genoeg boter aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
7
Serveer de vis met de puree en de tomaatjes. Werk af met olijfolie en een plukje groen.
Gebakken rogvleugel met zuiderse puree is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept