Gebakken rogvleugel met zuiderse puree

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 200°C.
  • 2 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  • 3 Snij de zongedroogde tomaatjes, de olijven en de ansjovisfilets in stukjes. Meng ze met de kappertjes.
  • 4 Pureer de aardappelen en schep er het mengsel door. Voeg olijfolie bij tot een romige puree. Kruid met peper en zout.
  • 5 Doe de trostomaatjes in een ovenschaal en lepel er olijfolie over. Bestrooi ze met oregano en kruid ze met peper en zout. Zet 10 minuten in de oven.
  • 6 Bak de rog in ruim genoeg boter aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  • 7 Serveer de vis met de puree en de tomaatjes. Werk af met olijfolie en een plukje groen.

Gebakken rogvleugel met zuiderse puree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept