1 Snij de ui, selder en wortel grof. Pel de garnalen en zet ze in de koelkast. Fruit de pellen samen met de groenten in boter. Blus met de cognac, de wijn en 200 ml water. Laat 25 minuten trekken. Zeef en knijp uit.
2 Snij de prei in repen. Hou een handvol ervan apart. Blancheer de rest in gezouten water.
3 Verdeel de prei over de rogfilets en rol op. Steek vast met een prikkertje. Stoom de rolletjes 7 minuten.
4 Meet 250 ml van de garnalenfond af en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat even inkoken. Kruid met peper en zout. Bind de saus eventueel met wat maïszetmeel.
5 Frituur de apart gehouden prei op 180°C. Verdeel de rolletjes over de borden en werk af met de saus, garnalen, tomaatblokjes en gefrituurde prei.
Rog met prei en garnaaltjes is een recept van Libelle Lekker