1 Breng water aan de kook met het bouquet garni, de peperbolletjes en een scheutje wijnazijn. Pocheer er de rog 10 minuten in. Haal het visvlees van de graat.
2 Blancheer de boontjes en worteltjes beetgaar in gezouten water. Laat schrikken in koud water en uitlekken. Schik alle groenten en de vis in laagjes in een terrinevorm.
3 Week de gelatine in koud water. Breng de visfumet aan de kook met de witte wijn, peper en zout. Knijp de gelatine uit en roer ‘m door de visfumet. Giet over de rogterrine. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
4 Fruit voor de coulis de sjalot in boter. Voeg de in stukjes gesneden paprika toe en roerbak even. Doe er de room bij en mix fijn. Breng de coulis op smaak met peper en zout.
Rogterrine met paprikacoulis is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn