Caldo verde

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en hak de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de worst in dunne plakjes. Snij de kool zo fijn mogelijk.
  • 2 Fruit de ui en knoflook in olijfolie. Voeg er de aardappelblokjes aan toe. Giet er het water bij, dek af en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen, tot de aardappelen gaar zijn.
  • 3 Bak intussen de plakjes worst knapperig in een droge pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Mix de aardappelsoep fijn. Voeg er de worst aan toe en breng op smaak met peper en zout. Breng al roerend weer aan de kook.
  • 5 Doe er de kool bij, samen met een scheutje olijfolie. Laat nog een kwartiertje sudderen, tot de kool gaar is. Serveer met grof brood.

Caldo verde is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salsa verde
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Krielaardappels met salsa verde
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met salsa verde
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caldo Verde
30-60 min -
Bekijk recept
Caldo A La Reina
30-60 min -
Bekijk recept
Arroz Caldo
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept