Zoek
Vijgenconfituur
4
25 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg verse vijgen
1 sinaasappel (sap van)
0.5 citroen (sap van)
1 kg geleisuiker
Bereiding
1
Spoel de vijgen, snij het steeltopje eraf en snij ze verder in kwartjes.
2
Breng de vijgen aan de kook met de geleisuiker, het sinaasappelsap en het citroensap. Laat 3 minuten borrelend doorkoken.
3
Schenk in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces meteen te stoppen.
Vijgenconfituur is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ambachtelijke Franse kaasplank
5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Hindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasie van Fondant de Brebis
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ambachtelijke Franse kaasplank
5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Hindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasie van Fondant de Brebis
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept