Minifocaccia

10
60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom de bloem met de gist. Maak een kuiltje en doe er het water, de olijfolie, suiker of honing en op het laatst het zout in. Meng van binnen naar buiten tot een vast deeg.
  • 2 Kneed het deeg 5 minuten stevig door. Dek het af met een vochtige doek of plasticfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur, tot het in volume verdubbeld is.
  • 3 Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en deel het in 10 stukken. Vorm er balletjes van en laat ze opnieuw 20 minuten afgedekt rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220°C. Rol de deegballetjes uit tot cirkels van 1 cm dik. Druk de olijven in 5 van de broodjes, de kerstomaatjes in de andere
  • 5
  • 5 Leg de broodjes op de bakplaat en besprenkel ze met flink wat olijfolie. Bestrooi ze met rozemarijn en grof zeezout. Werk de focaccia’s met kerstomaten nog af met een beetje parmezaan. Zet ze 10 tot 15 minuten in de oven.

Minifocaccia is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Minifocaccia met olijven
1uur- Snack
Bekijk recept

Minifocaccia met olijven
1uur- Snack
Bekijk recept