Roze bavarois bomvol frambozen

8
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de biscuit. Verwarm de oven voor op 220° C. Klop de eiwitten tot pieken. Klop er lepel per lepel 160 g suiker door, tot het eiwit glanst. Klop de dooiers met 2 el suiker wit-schuimig en meng door het opgeklopte eiwit. Spatel de gezeefde bloem door het beslag en spuit op een bakplaat met bakpapier een cirkel ter grootte van de vorm en een kleinere cirkel. Bak 10 min. in de oven en laat afkoelen.
  • 2 Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een dikke massa. Verwarm de frambozen met de helft van de suiker. Mix en doe door een zeef. Verwarm de frambozenpuree tot 50° C en giet op het ei-suikermengsel. Roer goed, verwarm verder tot 85° C en laat afkoelen. Knijp de gelatine uit en roer ze door de puree. Laat lobbig worden (roer af en toe). Klop de room stijf en spatel ’m door de frambozenmassa.
  • 3 Doe 375 g suiker en 250 ml water in een pannetje en laat de suiker smelten. Meet 300 g van de siroop af en meng met 100 ml water en 100 g frambozenpulp. Bestrijk de rondjes biscuit met deze siroop.
  • 4 Spuit wat van het bavaroismengsel in de vorm, leg daarop het kleinste rondje biscuit en een flinke handvol frambozen. Vul aan met bavarois, de tweede laag biscuit en ten slotte weer een laagje bavarois. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 5 Ontvorm de bavarois en overgiet net voor het serveren met frambozencoulis.

Roze bavarois bomvol frambozen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept