1Voorbereiding : Maak de artisjokken schoon. Verwijder de harde buitenste bladeren en punten. Laat een stukje van de steel zitten. Schil de steel. Snij de artisjokken overlangs in vier partjes. Besprenkel ze meteen met citroensap. Plet de knoflookteentjes in een kommetje. Pel en halveer de ui en snij ze in dunne ringen. Snij de mozzarella in blokjes. Hak de tomaten en de olijven grof. Hak de peterselie fijn.
2 Kruid de artisjokken met peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de artisjokken in 3 tot 4 minuten goudbruin.
3 Lepel de rest van de olijfolie over de knoflook. Haal de artisjokken uit de pan en vermeng met de knoflookolie. Laat 15 minuten trekken en verwijder de knoflook.
4 Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
5 Vermeng de tomaten en olijven met de mozzarella, de ui, de peterselie, de artisjokken, de pasta en de balsamico. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Schep de pasta in glaasjes of kommen en serveer.
Pastasalade met artisjok is een recept van Libelle Lekker