1 Pel en snipper de knoflook en de gember. Pureer ze samen met de kokosmelk, de sesamolie, de sojasaus, het chilipoeder, het limoensap, de amandelen en de garnalenpasta in de keukenmachine. Roer de groentebouillon erdoor.
2 Maak de lente-uitjes schoon en hak ze fijn. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes. Maak de peultjes schoon. Verhit de curry-kokosmelk in een wok of een pan. Voeg de erwten, de peultjes, de wortelen en de lenteuitjes toe en breng kort aan de kook. Draai het vuur lager en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
3 Snij de visfilets in mooie stukken. Schep ze met de scampi’s door de saus en laat nog 4 minuten sudderen. Breng op smaak met vissaus. Verdeel de curry over warme kommen en werk naar smaak af met basilicum. Lekker met witte rijst.
Curry van vis en zeevruchten is een recept van Libelle Lekker