1 Verwarm de oven voor op 180° C. Vet 4 muffinvormpjes in met olie. Snij het filodeeg in vierkanten van 15 x 15 cm, kwast ze in met olijfolie. Leg in elk vormpje drie laagjes deeg. Bak de korfjes in ongeveer 15 minuten goudgeel en krokant in de oven. Laat even afkoelen. Ontvorm voorzichtig en laat verder afkoelen. Laat de artisjokken goed uitlekken. Pel de knoflook en hak ’m grof.
2 Spoel de waterkers, dep droog.
3 Pureer de artisjokken met de knoflook, de tijm en 1 el olijfolie glad in de keukenmachine. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
4 Verdeel de waterkers over de deegkorfjes. Vul ze met de artisjokkencrème en leg er een plakje gerookte zalm bovenop. Werk af met een appelkappertje en peper uit de molen.
Taartjes met artisjok en zalm is een recept van Libelle Lekker