Taartjes met artisjok en zalm

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Vet 4 muffinvormpjes in met olie. Snij het filodeeg in vierkanten van 15 x 15 cm, kwast ze in met olijfolie. Leg in elk vormpje drie laagjes deeg. Bak de korfjes in ongeveer 15 minuten goudgeel en krokant in de oven. Laat even afkoelen. Ontvorm voorzichtig en laat verder afkoelen. Laat de artisjokken goed uitlekken. Pel de knoflook en hak ’m grof.
  • 2 Spoel de waterkers, dep droog.
  • 3 Pureer de artisjokken met de knoflook, de tijm en 1 el olijfolie glad in de keukenmachine. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • 4 Verdeel de waterkers over de deegkorfjes. Vul ze met de artisjokkencrème en leg er een plakje gerookte zalm bovenop. Werk af met een appelkappertje en peper uit de molen.

Taartjes met artisjok en zalm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept