1 Snij de korsten van het brood, breek of snij het in stukken en week ze in 5 eetlepels warm water. Spoel en halveer de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij hem in blokjes. Schil de komkommer en snij hem eveneens in blokjes. Dompel de tomaten kort in kokend water. Spoel meteen onder koud water, pel en ontpit de tomaten. Druk het vruchtvlees door een zeef en vang het sap op. Giet het bij het tomatensap. Snipper de ui en de knoflook. Snij de meloen in dobbelsteentjes.
2 Rasp de limoenschil.
3 Hou 2 eetlepels meloenblokjes apart voor de afwerking. Pureer de rest van de meloen met de paprika, de komkommer, de ui en de knoflook in de keukenmachine. Voeg de gezeefde tomaten, het tomatensap, het uitgeknepen brood, limoensap en olijfolie toe en draai verder tot een gladde soep. Voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met paprikapoeder, peper, zout en suiker.
4 Verdeel de soep over mooie glaasjes. Werk af met een toefje zure room en meloenblokjes. Bestrooi met geraspte limoenschil.
Gazpacho van watermeloen is een recept van Libelle Lekker